Kamers in Gouda

Kamers huren in Gouda? Huur hier uw (studenten)kamer, studio, appartement. Kamers te huur voor particuliere verhuur en studenten. Kamerhuur en onderhuur. Goedkoop huren en wonen in Gouda. Woonruimte voor ieder budget!

Rustig wonen aan de rand van de mooiste binnenstad van Nederland

De Blekerssingel markeert de grens tussen de rustieke, historische centrum van Gouda en de Kadebuurt, een eigentijdse wijk met een authentiek stratenplan. Het is een rustige woonwijk met veel (vooroorlogse) eengezinswoningen afgewisseld met nieuwbouw. De Kadebuurt heeft vanouds een sterke relatie met het centrum van Gouda. Vele stedelijke voorzieningen liggen op loopafstand zoals een breed scala aan winkels, het NS- en busstation, de schouwburg, de bioscoop en diverse horecagelegenheden.

Niet alleen Gouda, maar ook Utrecht, Rotterdam en Den Haag binnen handbereik!

Gouda is een populaire toeristische stad en dat is het niet voor niets. Met haar vele historische gebouwen (zoals het Stadhuis, de beroemde St. Jan en de vele musea), de vele markten (Gouds Montmartre, de wekelijkse warenmarkt op zaterdag), de vele voorzieningen (schouwburg, cinema, bibliotheek) en het open karakter van de Gouwenaars heeft Gouda al vele prijzen in de wacht weten te slepen.

Wat wellicht niet zo bekend is, is het feit dat zowel hartje Utrecht, hartje Den Haag als hartje Rotterdam vanaf het NS station binnen 20 minuten te bereiken is. De Blekerssingel ligt op nog geen 5 minuten wandelen van het trein- en busstation. Wel het gemak, maar absoluut niet de overlast. Dus niet alleen de studenten van de Hogeschool Driestar Educatief vinden hun weg naar woonruimte in Gouda, maar Gouda is ook een prima (betaalbare) uitvalsbasis voor studenten in Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

CENTRALE LIGGING DUS GOED BEREIKBAAR!

  • Rotterdam Centraal 18 minuten
  • Den Haag Centraal 18 minuten
  • Utrecht Centraal 19 minuten
Wonen aan de Blekerssingel in Gouda
Kamer Huren | Kamers te Huur | Kamerverhuur | Studentenkamers in Gouda Centrum

Historische binnenstad, eigentijdse faciliteiten

Als regionaal centrum beschikt Gouda over prima faciliteiten: meer dan 25 basisscholen: van openbaar tot bijzonder onderwijs, veel sportfaciliteiten zoals het nieuwe Groenhovenbad, waar ook kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelenworden gehouden, bibliotheek: in de Chocoladefabriek kunt u veel meer dan boeken lenen en lezen!, Cinema Gouda met zes zalen, compleet aanbod van winkels: van bekende ketens tot De Goudse Straatjes, Goudse Schouwburg: hét theater voor landelijke premières, het goed aangeschreven Groene Hart Ziekenhuis, intercitystation: u reist snel en rechtstreeks naar Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag, Alphen aan den Rijn, Woerden, Utrecht en zelfs Amsterdam, Beste Markt van Nederland 2015, de leukste speelparadijzen, cultuurhuis en Jeugdtheaterhuis. U hoeft zich hier niet te vervelen!

Even genoeg van de stad of lekker buitensporten: Gouda is omringd door fraaie natuurgebieden en oude polders. De Reeuwijkse plassen, de Goudse Hout, het Steinse Groen en de Krimpenerwaard: binnen een kwartier fietst u rond tussen groen en water. Maar er is nog veel meer te doen! Gouda bruist van de enthousiaste, actieve inwoners en ondernemers die van alles organiseren om Gouda nóg gezelliger te maken. Denk maar aan Gouda bij Kaarslicht, de GOUDA KAASMARKT en de Kinderkaasspelen, de Goudse Specialiteitenmarkt, Gouda Waterstad, Huiskamer van de Stad Gouda, Strips op de Markt, Gouds Montmartre en Stroopwafeldag!

De stad, die haar stadsrechten in 1272 heeft gekregen, staat bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer nog steeds wordt verhandeld wordt op de kaasmarkt en ook om haar productie van kaarsen, pijpen en stroopwafels en vanzelfsprekend de jaarlijkse Kaarsjesavond.

Gouda ligt in de provincie Zuid-Holland en maakt onderdeel uit van de Randstad en ligt in het natuurlijk en landelijk gebied Groene Hart. De stad heeft ruim 70.000 inwoners en wordt omringt door 5 buurgemeenten: Bodegraven-Reeuwjk, Waddinxveen, Zuidplas, Oudekerk en Vlist. Aan de grens van Gouda liggen 2 rivieren de Hollandse Ijssel en de Gouwe.

Gouda is verdeeld in 9 wijken, bestaand uit: Binnenstad, Korte Akkeren, Bloemendaal, Plaswijck, Gouda Noord, Kort Haarlem, Goverwelle, Stolwijkersluis en Westergouwe.

Een deel van Gouda is een beschermd stadsgezicht. Gouda als heeft meer dan 300 rijksmonumenten, waaronder het bekende stadhuis en de beroemde Sint-Janskerk (is ook een een UNESCO monument). Ook het Willem Vroesenhuis, het Catharina gasthuis en het Lazaruspoortje zijn het bekijken waard. De stad kent een grachten stelsel. De Turfmarkt kent diverse monumentale waaronder Verzetsmuseum Zuid-Holland en de voormalige synagoge. Beide zijn een rijksmonument. Op de Naaierstraat 6 tref je een laat gotisch huis, de vier gekroonden en maakt ook onderdeel uit van de Top 100 lijst der Nederlandse UNESCO monumenten. Gouda heeft nog 2 hofjes die allebei dateren uit de zeventiende eeuw: het Hofje van Cincq en het Hofje van Letmaet. Aan de Groeneweg kan je het Swanenburgh's hofje vinden.

Er vinden jaarlijks vinden diverse evenementen in Gouda plaats, zoals de Oranjenacht, de Goudse Keramiekdagen en de wekelijkse toeristische Kaas- en Ambachtenmarkt in de zomermaanden, naast de kaasmarkt staan er kramen met ambachtelijke werklieden, die onder andere klompen, karnemelk en kaarsen maken. In de zomer vinden ook het meerdaagse evenement de Goudse Havenstaddagen en de curiosamarkt Gouds Montmartre plaats. Ook worden in de zomer concerten gegeven in het Houtmansplantsoen. In de maand september is er de kermis. De tweede of derde vrijdag van december is "Gouda bij kaarslicht". Het centrum van de stad wordt dan helemaal met kaarsen verlicht. Daarna is er in de maanden december en januari "Gouda bij kunstlicht". Je kan in deze maanden dan ook vermaken op de Goudse IJsbaan op de Markt.

Horeca Gouda: lekker uit eten in Gouda ga naar bijvoorbeeld: ‘Kamphuisen’, ‘Bij Ons’, ‘De Mallemolen’, ‘Vidocq’, ‘Jean Marie’, De Zalm’, ‘Centraal’ of ‘Koeien en Kaas’. Uitgaan? Denk dan aan: ‘Lobbes’, ‘Tapperij’ en ‘Woodies’.

Kamers huren in Gouda? Huur hier uw (studenten)kamer, studio, appartement. Kamers te huur voor particuliere verhuur en studenten. Kamerhuur en onderhuur. Goedkoop huren en wonen in Gouda. Woonruimte voor ieder budget!, kamers in gouda, kamerhuur gouda, huren in gouda, studentenkamers in gouda, kamers te huur, studio huren in gouda, goedkope woonruimte in gouda, voor ieder budget, appartement huren in gouda, particulieren verhuur, studentenkamers in studentenhuis, kamer gezocht in gouda, studentenhuisvesting, antikraak huisvesting, gouda centrum, goverwelle, bloemendaal, kadebuurt

Contactformulier

Stuur een e-mail. Alle velden met een asterisk (*) zijn verplicht.

Kamers in Gouda

Blekerssingel 29
2806 AB GOUDA

Telefoon: +31 (06) 2248 7044

deze website